Разводът скача двойно

Разводът скача двойно

Съдът ще взима процент от иска срещу шефа или данъчните. Разводът поскъпва двойно. Раздялата с половинката ще струва на всеки българин поне 50 лева, пише “Стандарт”. Причината е, че правосъдното министерство обмисля да повиши съдебните такси, тъй като в момента са много ниски.

Досега молбата за развод струваше 25 лева. Експертите от правосъдното ведомство обаче са категорични, че стойността на сегашните такси са много ниски. Затова се обмисля поне двойно увеличение на сумите, тъй като в момента те не покриват и половината от разходите на съда, заседателите и експертизите. Така с наемането на адвокат и делбата на имущество двойките, които не се разбират, вече трябва да извадят от джоба си поне 200-300 лева.

За последно съдебните такси бяха вдигнати преди 2 години. Тогава молбата за развод от 10 лева скочи на 25. Делото за осиновяване на българи пък поскъпна четири пъти и от 6 стана 25 лв. Експертите от правосъдното ведомство искат най-вече да се увеличат таксите за административни и фирмени дела.

Вирни се горе