Пролетта се завръща, температурите се повишават

 Пролетта се завръща, температурите се повишават

Днес ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността, по-значителни след обяд. Вятърът ще бъде слаб, в Дунавската равнина и Източна България до умерен, източен вятър. Максималните температури ще бъдат между 13 и 18 градуса, в София около 13 градуса. Атмосферното налягане ще бъде по-високо от средното за месеца, през деня слабо ще се понижи, сочи прогнозата на НИМХ.

В планините ще духа умерен източен вятър. Ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността, главно в следобедните часове. Максимална температура на надморска височина 1200 метра – около 7 градуса, на 2000 метра – 0 градуса.

В петък и събота ще бъде предимно слънчево. Временни увеличения на облачността ще има в следобедните часове през втория ден и на изолирани места, главно в планините, е възможно да превали слаб краткотраен дъжд.

В петък сутринта ще е сравнително хладно с минимални температури предимно между 0 и 5 градуса, но дневните ще се повишат и максималните ще бъдат между 16 и 21 градуса.

В събота затоплянето ще продължи, ще бъде по-съществено – максималните температури на места ще достигнат, а в отделни райони ще надхвърлят 25 градуса. Отначало вятърът ще бъде от юг, по-късно вечерта в събота ще се обърне от запад-северозапад, в Дунавската равнина – до умерен.

Вирни се горе