Приключи Лятното държавно първенство по биатлон в Чепеларе

Приключи Лятното държавно първенство по биатлон в Чепеларе

Приключи награждаването на финалистите в Лятно държавно първенство по биатлон, което се проведе от 17 до 19 септември в Чепеларе. В петък, 17 септември, беше официалната тренировка, а в следващите два дни в парка на хотел „Борика“ в Зеленото сърце на България 115 състезатели, представящи 9 клуба от цялата страна, разделени във възрастови групи „Момичета и момчета“ и „Момичета и момчета младша възраст“ мериха способностите си в дисциплини 1,5 км спринт и 2 км спринт.

Най-малките участници в състезанието са родени през 2013 година. Състезанието е организирано от Българската федерация по биатлон и се провежда със съдействието на Министерство на младежта и спорта и Община Чепеларе. Събитието протече под надзора на жури в състав:

Технически делегат – Димитър Янъков

Ръководител състезание – Цонка Станчева

Ръководител стрелба – Емилия Минкова

Членове – Момчил Кинов и Мариян Марков

Награждаването на финалистите от двата състезателни дни беше проведено след края на състезанието днес, неделя, 19 септември.

Класирането е, както следва:

Момичета младша възраст

Първо място – Десислава Минчева от „Клуб по биатлон и лека атлетика – Сапарева баня“

Второ място – Сандра Воденичарова от „Клуб по биатлон – Банско 2019“

Трето място – Стефани Йорданова от Клуб по биатлон „Амбарица“, Троян Момчета младша възраст

Първо място – Калин Вълевски, клуб „Амбарица“, Троян

Второто място си поделят Димитър Георгиев от „Клуб по биатлон и лека атлетика – Сапарева баня“ и Мартин Христов от клуб „Аякс“, Троян, които постигнаха еднакъв резултат.

Трето място – Иван Зарев, клуб „Боровец“

Момичета

Първо място – Сияна Мъглова, клуб „Аякс“, Троян

Второ място – Мария Йовичина, Сапарева баня

Трето място – Денислава Дачева, клуб „Аякс“, Троян

Във възрастова група „Момчета“ отново има двама състезатели с еднакви резултати – Христо Раков от Сапарева баня и Александър Андреев от „Аякс“ си поделят първото място.

Второ място: Мартин Тодоров, „Клуб по биатлон и лека атлетика – Сапарева баня“

Трето място – Александър Якимов, клуб „Аякс“, Троян

Отличията на победителите бяха връчени от олимпийската шампионка и председател на БФБ Екатерина Дафовска, техническия делегат на състезанието Димитър Янъков, заместник-кмета на Община Чепеларе инж. Стоян Кузмов, треньора на клуб „Амбарица“ Цочо Терзиев и бившия дългогодишен състезател по биатлон Христо Воденичаров. Освен от изброените по-горе клубове, в първенството участваха и състезатели от клубове “Еледжик” – Ихтиман, Спортен клуб по биатлон “Ком” – Берковица, Спортен клуб по биатлон – Стамболово, и, разбира се, домакините от СК “Рожен – Чепеларе 2016”.

Вирни се горе