През по-голямата част от седмицата времето ще бъде топло за сезона

През по-голямата част от седмицата времето ще бъде топло за сезона

През по-голямата част от седмицата времето ще бъде топло за сезона, в някои дни с превалявания от дъжд. Днес облачността ще бъде променлива, почти без валежи. Дневните температури ще са по-високи от обичайните за януари, от 4 до 9 градуса, на места в южните райони и северно от планините до 10-12 градуса. С 2-3 градуса по-студено ще остане в западната част на Дунавската равнина.

Утре и през следващите няколко дни по-топлото време ще се задържи. Температурите ще се повишат още и в сряда ще достигнат стойности от 9 до 14 градуса. Високи за сезона ще бъдат и минималните температури, в голяма част от страната те ще са положителни.

Днес и утре през деня превалявания са малко вероятни, а привечер срещу сряда и в сряда на места ще превали слаб дъжд. В планините и Източна България ще духа умерен, по билата силен южен вятър.

В петък облачността ще се вплътни и увеличи и над западните и южни райони ще започнат превалявания от дъжд. Температурите ще се понижават, но ще остане по-топло от обичайното за януари.

В планините до петък ще бъде меко, с дневни температури на 1200 метра надморска височина от 2 до 5 градуса. В ниските части ще превалява, предимно слаб дъжд, а над 1500 метра – сняг.

В събота и неделя понижението на температурите ще продължи. В северозападните райони, планините и по високите полета дъждът е възможно да преминава в мокър сняг и сняг, но по-конкретни прогнози за времето в края на седмицата очаквайте в следващите дни.

Вирни се горе