През новата седмица очакваме сняг

През новата седмица очакваме сняг

С продължаващото застудяване, в понеделник след обяд първо в западните, а до края на деня и през нощта срещу вторник и в останалите райони, дъждът ще преминава в сняг

През следващото денонощие от северозапад ще нахлува студен въздух, съобщиха дежурните от НИМХ на БАН. Ще преобладава облачно време.

През нощта дъжд ще превали на отделни места, главно в крайните южни райони, а утре ще превалява на повече места в Южна България, до вечерта и над Източна.

Над 1200-1500 м валежът ще е от сняг. Вятърът от северозапад навсякъде ще бъде умерен, в Дунавската равнина временно и силен.

С продължаващото застудяване, след обяд първо в западните, а до края на деня и през нощта срещу вторник и в останалите райони, дъждът ще преминава в сняг.

В Северозападна България температурите ще са най-високи сутринта: 4 – 7 градуса, а след това ще се понижават. В останалата част от страната дневните температури ще достигат 9 – 11 градуса.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и ще се повишава.

Над планините ще преобладава облачно време. Превалявания от дъжд и сняг ще има главно в следобедните часове, като с понижението на температурите дъждът навсякъде ще премине в сняг. Ще духа силен, по високите и откритите части и бурен вятър от запад-северозапад. От северозапад ще нахлува студен въздух. Ще преобладава облачно време.

Вирни се горе