Предупреждават за силен вятър

Предупреждават за силен вятър

През следващото денонощие в голяма част от страната се очаква скоростта на вятъра да достигне до 90 км/ч, предупреждава Националният институт по метеорология и хидрология.

В раздела “Опасни явления” на интернет-страницата на института е даден оранжев код за вятър с опасна скорост в областите Кюстендил, Благоевград, Кърджали, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Търговище, Разград, Шумен, Варна, Добрич и Бургас, съобщи БНР.

Вятър със скорост на пулсациите до 55-70 километра в час ще духа в Монтанско, Врачанско, Софийска област, Пернишко, Русенско, Силистренско, Сливенско, Ямболско, Хасковско и Старозагорско.

С преминаването на поредния средиземноморски циклон западно от България,над страната вятърът ще се усили ще започне да нахлува по-топъл въздух. Тъй като страната ни ще остане в неговата югоизточна топла периферия, температурите ще се повишат и ще достигнат на места в Източна България дори до 20 градуса.

Изисква се повишено внимание, тъй като заради силния вятър е възможно незакрепени предмети да бъдат отнесени от поривите и да нанесат щети и дори да наранят хора, придвижващи се на открито.

Вирни се горе