Понижение на градусите, бури и градушки в следващите дни

Понижение на градусите, бури и градушки в следващите дни

В следващите дни ще е по-нестабилно, очакват се превалявания

До обяд слънцето ще преобладава в почти цялата страна. В ранния следобед обаче очакваме валежи, гръмотевични бури и градушки, които ще обхванат западните и централните райони на страната. Температурите ще са високи – между 29 и 34 градуса. Вятърът в късния следобед ще се усили в източната половина на страната, където поривите му ще гонят 30-40 километра в час, предаде NOVA.

В планините – валежи и гръмотевици след обяд. В масивите на Югозападна България количествата дъжд ще са по-значителни. Вятърът ще е на моменти силен – със скорости до 50-60 километра в час. Около Черноморието ще е слънчево и почти сухо. Температурите през деня – до 27-29 градуса. Превалявания след обяд само на изолирани места, с по-голяма вероятност по южната част на крайбрежието.

Вторник и сряда от североизток ще нахлуе по-студен въздух. С него очакваме времето да се задържи неустойчиво с краткотрайни летни бури в следобедните часове. От четвъртък почти до края на седмицата ще е слънчево, горещо и сухо с температури около и над 34-35 градуса. По-топло ще е в Централна и Източна България.

Вирни се горе