Положителни температури днес и през уикенда

 Положителни температури днес и през уикенда

Минималните температури днес ще бъдат положителни- между 3° и 8°, по морския бряг малко по-високи, максималните предимно между 8° и 13°. В София минимална 3°, максимална около 9°.

В планините ще има значителна облачност. Преди обяд на отделни места по високите части на планините ще превали слаб сняг, но през деня облачността временно ще се разкъса и намалее. Ще духа умерен до силен югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра – около 4°, на 2000 метра – около минус 1°.

В събота от запад на изток ще има валежи от дъжд, над около 1500 м – от сняг. Югозападният вятър ще се смени със северозападен, ще бъде умерен, но в неделя постепенно ще отслабне. Облачността ще е променлива, сутринта в източните райони все още е възможно да превалява слаб дъжд, но бързо ще спре, допълва БНТ.

В понеделник вятърът в по-голямата част от страната ще стихне. Покрай Дунав, в котловините и на места в Горнотракийската низина ще бъде с мъгли, ниска облачност и намалена видимост, които от ден в ден ще се задържат все по-дълго и температурите там ще остават по-ниски. В останалата част от страната ще бъде предимно слънчево, ще се затопли чувствително, особено в планините и припланинските райони, където температурите ще бъдат значително по-високи от обичайните за втората половина от декември.

Вирни се горе