Почитателки разхлаждат Георги Христов с ветрила на концерта му Бургас

 Почитателки разхлаждат Георги Христов с ветрила на концерта му Бургас

ГЕОРГИ ХРИСТОВ изнесе два концерта в Бургас и Варна съответно на 7 и 8 Август. Техният успех доказа, че потребност от стойностно изкуство у нас има и че тя не трябва да бъде функция от каквито и да било други фактори, освен от качествата на самия певец,съобщи за Smolyannews.com Габриела Руменова от GH PRODUCTION.

Георги Христов запали горещите южни сърца на бургазлии още с появата си на сцената на Летния театър в събота /7 Август/. Хората го посрещнаха на крака и аплодираха шумно вечния му хит „С музика живея”. Веднага след това запяха в един глас с него „Нямам нужда от много приятели”. Жегата в летния театър беше убийствена, но не попречи на певеца да се раздаде до край на своите почитатели, а те не спряха да го подкрепят през цялото време като пееха и танцуваха неуморно с него. Забавен момент беше едно от влизанията му в публиката, когато две загрижени почитателки започнаха да му правят вятър с екзотичните си ветрила. Градусите на настроението се вдигнаха още, когато певецът започна да редува свои евъргрийни като „Чудак”, „Черно и бяло”, „Кой каквото прави…” и „Върни ми любовта” с най-новите си горещи латино хитове „Никога”, „Сега разбрах” и „Още”… Публиката буквално пощуря на тоталния хит “I will survive”. Георги Христов омая хората с невероятния си глас по време на изпълнението на своята версия на мексиканската народна песен „Камино”, която неотдавна издаде в синглов албум. Тя, както и „Двама” /на Мария Нейкова/, която прозвуча премиерно за бургаска сцена, изправяха многократно гостите в театъра. Другата премиера за Бургас бе актуалният радио сингъл – „Любов”, която е по ноти на Алла Пугачова и текст на Жоро. Тя накара публиката да стаи дъх и да се наслади на всеки изпят тон… Съвсем преднамерено по време на емблематичния си хит „Черно и бяло” певецът изчезна за кратко зад кулисите, за да смени белите одежди, с които се появи в началото на концерта, с лъскав костюм в другия му любим цвят – черно. 40-градусовота жега под покрива на театъра и изпепеляващите прожектори станаха повод за поредната шега от страна на звездата. „Мислех да остана с това елече повече, но няма как да ми се случи!” – заяви Жоро и с елегантен жест го захвърли пред бенда си. Шоуто продължи с динамичните парчета „Мечта” и „Шакадъм”. Оттам нататък последваха седем биса, всеки от които предшестван от продължителни аплодисменти, на които артистът не можа да устои.

С изключително настроение на следващия ден /8 Август/ премина и концертът във Варна. В морската столица Георги Христов демонстрира класа, ярко присъствие, пленително отношение към публиката и абсолютна безкомпромисност към себе си. В отлична гласова и физическа форма и никаква нотка на умора от фурора в предишната вечер, звездата се раздаде до край на своите почитатели в Летния театър. И тази година певецът затвърди впечатленията на варненци, че „всеки негов концерт е истински празник за града”.

Шоуто започна в тишина и полуздрач. Прожектор пробяга през бенда и силуетите на момичетата от балет „Веда Джуниър”. Неизвестно откъде се разля кадифеният глас на Георги Христов, който изплува мистериозно от мрака. От този миг нататък всичко бе магия, която преобрази вечерта. „През годините, колкото и трудно да ни е било, ние, българите, винаги сме оцелявали. Така ще бъде и сега, в тази т. нар. криза!” – каза Георги Христов и запя „Ще оцелея”. В следващия момент почитател се откъсна от публиката и му дари българския флаг, който се вееше гордо в ръцете на Жоро по време на цялата песен.

И тази вечер още в началото на концерта с безспорния хит „Нямам нужда от много приятели” Георги Христов грабна сърцата на почитателите си. Чувствата и емоциите от гостите в театъра към сцената и от сцената към тях прерастна в стихия, подклаждана от неувяхващите и най-новите хитове на певеца.

Силен момент в концерта отново бе изпълнението на песента „Двама”, което Георги Христов обяви с думи на признателност към таланта и личността на Мария Нейкова и накрая просто прошепна: „За теб, Мария”, като погледна към небето. Когато мисли за нея, той казва: „За мен тя не си е отишла…”

Последваха няколко динамични парчета в латино ритъм и енергичният рок-мелъди хит „Мечта”. След секунда артистична пауза Георги Христов продължи шоуто си, без да губи динамика. „Аз обичам дискусиите, защото в тях се ражда истината. А истината е, че хубавата музика трябва да се изпълнява” – обобщи той и запя „Камино”. Само за четири минути публиката премина през някоко състояния. Първо избухна в спонтанни аплодисменти, после притихна със затаен дъх, в следващия миг целият театър изтръпна от разливащия се на вълни глас на певеца и… избухнаха неудържими овации, които не стихнаха дълго след края на песента.

Към края на концерта в публиката едно по едно грейваха пламъчета на запалки, които мъждукаха с посланието на „Не съжалявайте”, изпята от Георги Христов и отличена с голямата награда „Мелодия на годината” `92.

Преди да потъне във вече спусналата се над града нощ, Георги Христов събра цялата си емоция в признанието към почитателите си: „Вие сте моето сърце!”

Следващият спектакъл на Георги Христов ще бъде в Пловдив през месец септември. Предвиждат се и още концерти в други градове от страната.

Вирни се горе