Почина актьорът Стефан Щерев - Чечо

Почина актьорът Стефан Щерев - Чечо

Актьорът Стефан Щерев – Чечо почина в петък на 44-годишна възраст, съобщиха от Съюза на артистите в България във фейсбук страницата си.

Щерев, популярен с можество роли в театъра, киното и телевизията, миналата седмица беше приет във Военномедицинска академия в София заради проблеми с черния дроб. В понеделник от болницата съобщиха, че състоянието му е стабилно след преливане на кръв, но в петък той е починал. “Изкаваме своите съболезнования към близките и колегите му и ще публикуваме допълнително информация за поклонението”, написаха от Съюза на артистите.

Актьорът е роден на 17 юни 1973 година и е играл на най-значимите сцени в София, сред които тези на Народния театър “Иван Вазов”, “Сълза и смях”, Малък градски театър зад канала, Театър “София”, а през последните години в Сатиричния театър. “Чрез забележителните и незабравими роли на сцената, чрез участията си на малкия екран Стефан Щерев изпълняваше мисията си да работи за развитието на театъра, за победата на доброто, на творчеството и на състраданието в живота ни. Силата на волята му помагаше да преодолява изпитание след изпитание”, написаха от Министерството на културата.

Вирни се горе