По-студено през почивните дни, после пак до 28°

По-студено през почивните дни, после пак до 28°

През почивните дни от североизток над страната ще прониква малко по-хладен въздух и температурите ще се понижат.

В повечето райони те ще бъдат в интервала 20-21 до 25-26 градуса, което е в рамките на нормалното за средата на септември.

Облачността от днес до неделя ще бъде значителна, с временни разкъсвания и намаления, а вероятност за валежи има над цялата страна, но преваляванията ще бъдат слаби. Ще се появи и умерен вятър от изток-североизток.

По морето вятърът ще бъде силен и въпреки че температурите ще останат над 20, до 22-23 градуса, условията за почивка там ще бъдат неподходящи поради високите вълни и силния вятър. В планините през почивните дни ще бъде облачно, ветровито, със слаби превалявания от дъжд. Температурите на 1200 метра надморска височина утре и в неделя ще бъдат около 13°, а през следващата седмица от 16 до 19 градуса.

От понеделник ще започне постепенно подобрение на времето и плавно повишение на температурите до стойности 23-28 градуса към средата на седмицата.

Слънчево, топло и сухо, с температури около и над обичайните за септември, ще остане времето до края на следващата седмица. През втората половина на седмицата температурите ще се повишат още малко.

Вирни се горе