Пазарът на недвижими имоти в България е същински кошмар

Пазарът на недвижими имоти в България е същински кошмар

Цените на недвижимите имоти падат в цяла Европа, затова възможностите за закупуване на лятна къща в чужбина никога не са били по-добри, пише вестник “Индипендънт”.

Много британски летовници се връщат към Франция и Италия в търсене на лятна вила, но някои от “горещите точки” в пазара на недвижими имоти в Европа са сериозно охладнели.

Испания предлага привлекателни възможности, но европейският пазар на надвижими имоти като цяло все още не се е възстановил, коментира изданието. Холандия, Дания, Словения и Словакия претърпяха спад наполовина на цените на имотите през втората четвърт на годината. Най-гоелмият кошмар обаче е в България.

Доскорошна гореща точка за инвеститорите и купувачите, България се превърна в точно обратното, отблъсквайки купувачите със спад от 35% на цените на недвижимите имоти през първата половина на 2009 година.

Британски експерт в тази сфера предупреди британците да избягват България на всяка цена: “Просто е ужасно. Дори не се знае къде е дъното на пазара. Има толкова по-добри места – по-близки, по-хубави, по-евтини, затова винаги питаме – защо да си правите труда? Ако сравняваме Испания и България… всъщност не става въпрос за избор. Испания предлага много повече и е много по-близка и по-достъпна дестинация”.

Вирни се горе