Парламентарната комисия нищи случая „Цанков камък"

Парламентарната комисия нищи случая „Цанков камък"

Парламентарна антикорупционна комисия единодушно реши да започне проверка за конфликт на интереси за Ахмед Доган. Основанието са публикуваните в медиите информации за това.

Председателят на комисия Димо Гяуров каза, че комисията ще се постарая да се сдобие с договора за консултантска дейност на Доган, както и с други документи. Гяуров съобщи още, че ще бъдат отправени запитвания към министерствата и институциите, имащи отношение към проекта „Цанков камък".

Той каза и че ще бъде помолена и другата страна по договора да предостави на комисията документи. „Ще предоставим възможност на господин Доган да изложи вижданията си по въпроса, както и да ни предостави документи, ако желае", добави Гяуров.

Той обясни, че съществуват предположения, че има частен финансов интерес и комисията трябва да изясни дали възложителят по договора е получил обществена поръчка от държавата.

Димо Гяуров каза, че ако комисията стигне до извода, че става въпрос евентуално за търговия с власт или за пране на пари, ще бъде сезирана прокуратурата.

В рамките на този парламент е изискана документация от архива на 40-тото Народно събрание от проверката по отношение на имотите на Доган, поставени са и въпроси на НАП, преди две седмици комисията за борба с корупцията е получила отговор, че проверките не са завършили, тъй като са удължени сроковете им, така че нещата около имотите на Доган не са приключили, отбеляза Гяуров.

Запитан дали има връзка между сегашния казус и казуса с имотите, председателят на комисията допусна, че има такава връзка.

Вирни се горе