Палещо слънце и в неделя

Палещо слънце и в неделя

Палещо слънце в неделя. Температурите ще скочат до 36 градуса. На морето ще е прекрасно. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 27°-30°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще е слънчево. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 25°, на 2000 метра – около 18°.

В началото на новата седмица времето ще бъде слънчево. Купеста облачност ще се развие след обяд във вторник над планините в Западна България, където на отделни места ще превали краткотраен дъжд. Вятърът ще е слаб от юг-югоизток. Температурите ще се повишат и максималните във вторник ще са между 34° и 39°, по Черноморието 26°-30°.

В сряда и четвъртък с ориентиране на вятъра от северозапад ще прониква хладен въздух. Ще се развива купесто-дъждовна облачност и в сряда на места в Западна и Централна България ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури, възможни са и градушки. В източните райони ще е все още доста топло и през по-голямата част от деня – слънчево.

През нощта срещу четвъртък и в четвъртък валежи, придружени с гръмотевици ще има в Източна и Южна България. Ще е ветровито, температурите навсякъде ще се понижат.

Вирни се горе