Отново свлачище край Бачково, движението е в едното платно

Отново свлачище край Бачково, движението е в едното платно

Активизирани от дъждовете свлачища затрудняват движението по пътища в цялата област Смолян, съобщиха от Областно пътно управление – Смолян

Остава ограничението за движение само в едната лента по пътя Асеновград – Смолян, на 1 км от Асеновград в посока Бачково, където през уикенда отново се активизира свлачище.

По дясната лента на пътя към Бачково тече вода, което предизвиква свличане на земна маса. Движението в този участък се извършва с повишено внимание и изчакване, мястото е обозначено с пътни знаци. Няма данни за други активизирали се свлачища на територията на областта.

По пътя Смолян – Рудозем има пропадане на пътя и движението се извършва в едната лента. Забранява се преминаването на автомобили над 3.5 тона. Обходните маршрути са Смолян – Средногорци – Рудозем или Рудозем – Фатово –/ път ІІІ-8683 – р-н Чокманово-Смилян -Могилица -Арда/ и обратно.

Същевременно, възстановено е движението по път III-866 Кричим – Девин, при км 91, в района на яз.Кричим, съобщиха от пресцентъра на Агенция “Пътна инфраструктура”.

Вирни се горе