От днес всички коли със зимни гуми

От днес всички коли със зимни гуми

До края на месеца КАТ ще проверява спазва ли се законът

От днес всички автомобили трябва да се движат с гуми подходящи за зимни условия. Задължително е минималната дълбочина на протектора им да бъде 4 мм.

От началото на месеца пътна полиция започна акция “Зима” , а от днес е третият й етап. До края на месеца започват засилени проверки по пътищата за това дали се спазва законът. Ако гумите ни не отговарят на изискванията глобата е 50 лева. Също така е забранено шофирането с гуми с шипове.

Дълбочината на протекторът им не трябва да е по-малък от 4 мм. Специалистите съветват да проверим гумите си в сервиз, ако те не са чисто нови.

От днес започва по-сериозно застудяване, ще превали на места слаб дъжд, в планините сняг. Температурите ще се понижат с около 5-7 градуса и ще бъдат между 7 и 12 градуса.

Новата седмица ще започне с валежи от мокър сняг в западните райони, а в източните валежите ще бъдат все още от дъжд. Дневните температури ще бъдат между 2 и 9 градуса, в западните райони около 2-3 градуса, в източните до около 8-9 градуса. Във вторник отново почти навсякъде ще вали дъжд и сняг, максималните температури ще бъдат между 1 и 8 градуса, а сутрешните ще паднат до около минус 6 градуса в Западна България. В сряда валежи не се очакват, но ще остане предимно облачно над по-голямата част от страната, температурите остават без съществена промяна. В четвъртък и петък другата седмица ще има разкъсана облачност, валежи не се очакват, а дневните температури ще бъдат между 5 и 9 градуса в повечето райони.

Вирни се горе