Остава рекордно топло, но с повече облаци

Остава рекордно топло, но с повече облаци

През следващите 7 до 10 дни времето над страната ни остава рекордно топло. Много топло за сезона ще бъде и сутрин с минимални температури около и над 10 градуса. Днес и през следващите няколко дни времето ще остане доста по-топло от обичайното за ноември. Облачността ще бъде променлива, увеличаваща се временно до значителна в западните райони, а на изток – намаляваща до слънчеви интервали или само с прозрачна висока облачност.

Почти в цялата страна ще духа южен вятър, който ще бъде умерен, а северно от планините и в някои райони на Източна България – силен. Температурите ще бъдат от 17 до 22, 23, а на местата, податливи на влияние на южния вятър до 25 градуса. По-ниски ще бъдат температурите единствено в западната част на Дунавската равнина през днешния ден, които са защитени от южен вятър – до около 15, но от утре ще се повишат отново и там.

Слаби превалявания от дъжд не са изключени днес и утре над крайните западни и южните планински райони.

В сряда и четвъртък превалявания са малко вероятни, а в петък, когато над страната ще премине размит атмосферен фронт, по него на места ще превали краткотраен дъжд, на повечето места – незначителен като количество.

Температурите до неделя слабо ще се понижат, но ще останат по високи от нормалните за ноември с повече от 4-5 градуса и ще бъдат в интервала от 15-16 до 21-22 градуса. Високи ще останат и минималните, от около 5 до 9-10 градуса.

Без съществена промяна ще остане времето и в началото на следващата седмица.

Вирни се горе