Осигурени са парите за зимната поддръжка на пътищата

 Осигурени са парите за зимната поддръжка на пътищата

Над 3 милиона лева за септември са предвидени за подготовка на пътищата ни за зимата. Това стана ясно от отговора на регионалния министър Десислава Терзиева по време на парламентарния контрол на питане на червения депутат Димчо Михалевски за готовността на пътищата ни за предстоящия снежен сезон.

Около 2 270 000 лева са отделените пари за месец октомври и около 4 150 000 лева за допълнителни задания за подготовка, обясни министър Терзиева. Изготвен е план за дейността на АПИ за зимното поддържане, подчерта строителният министър. Стана ясно, че са изготвени плановете на областните пътни управления и е създаден оперативен щаб на АПИ при възникване на усложнена зимна обстановка. Започнати са проверки за готовността на машините и персонала за зимно почистване, каза още Десислава Терзиева. Засилен е контролът по изпълнението на почистването, увери тя. До 28 октомври ще бъдат проверени техниките за зимното поддържане. АПИ са заделили 60 млн. лева за пътищата за предстоящия зимен сезон.

Димчо Михалевски поиска АПИ да е стриктна в изразходването на тези средства. Той посъветва Десислава Терзиева да бъде много взискателна към фирмите да изразходват средства.

Вирни се горе