Още един българин е с коронавирус, 9-годишно дете - чужд гражданин, също е заразено

Още един българин е с коронавирус, 9-годишно дете - чужд гражданин, също е заразено

Още един българин е диагностициран с коронавирус. Става дума за 53-годишен мъж, който е в Сингапур. Той е пътувал до Франция в средата на миналата седмица. В момента е изолиран и се чувства добре, обясниха от Националния щаб.

Деветгодишно дете, чужд гражданин, също е с коронавирус. Положителната проба е дало късно снощи. Това съобщи на редовния брифинг на Националния оперативен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски.

Чичото на детето, който е англичанин, е бил контактен със сестра си, която също е заразена, информира проф.Мутафчийски. Според него това е пореден случай на безотговорност.

„В стремежа си да запазят бизнеса си, туристическите обекти се опитват да си запазят бизнеса, като приемат всякакви гости, което е крайно безотговорно“, отбеляза началникът на ВМА. Той призова туристическите агенции да наложат по-строг контрол.

От брифинга стана още ясно, че има две среднотежки и един тежък случай. “Ски дестинациите са интересна дестинация за разпространение на коронавирус. Охлаждането на носоглътката прави вируса много по-лесен за заразяване”, заяви още Мутафчийски.

“В Гърция има регистрирани още 103 случая, вече са 331. Там се обмисля забрана за излизане от вкъщи. В Босна и Херцеговина още 3 случая. В Румъния още 8. В Северна Македония – 19. В Словения случаите вече са 219. В Италия пък има 3 590 случаи и вече регистрираните са 24 000, а починалите – 368”, обяви Мутафчийски.

Общият брой на заразените у нас с коронавирус вече става 52. Двама- мъж и жена, съпрузи, са починали.

Вирни се горе