Очакват ни по 5 почивни дни за Коледа и Нова година

Очакват ни по 5 почивни дни за Коледа и Нова година

Решението на правителството ще позволи групиране на почивните дни, за да не се прекъсва работната седмица и да се осигури по-ефективното им използване

С пет последователни почивни дни ще разполагаме за посрещането на новата 2015 година след решение, което предстои да бъде взето на правителствено заседание на 5 ноември. С него 2 януари (петък) ще бъде обявен за почивен ден.

Новогодишните празници започват на 31 декември, който е неработен ден, и ще продължат до 4 януари включително. Самият 2 януари ще се отработва на 24 януари (събота).

Решението на кабинета за разместване на почивните дни през 2015 г. позволява струпване на по четири почивни дни около още три национални празника – на Освобождението, на Независимостта и Нова година.

Неработни дни ще бъдат 2 март (понеделник), 21 септември (понеделник) и 31 декември (четвъртък). Те ще се компенсират в съботите на 21 март, 12 септември и 12 декември. Решението на правителството ще позволи групиране на почивните дни, за да не се прекъсва работната седмица и да се осигури по-ефективното им използване.

С решение на Министерския съвет от м. г. 31 декември 2014 г, сряда, беше обявен за почивен ден, който се отработва на 13 декември 2014 г, събота.

Оставащите след Коледните празници два работни дни – 29 и 30 декември 2014 г, са необходими на финансово-стопанските организации за приключване на годината. Съгласно Кодекса на труда неработни са и дните около Рождество Христово и Възкресение Христово.

Вирни се горе