Очаква ни слънчев петък, но бури през почивните дни

Очаква ни слънчев петък, но бури през почивните дни

Днес времето над страната ще бъде предимно слънчево. Максималните температури ще са между 29 и 34 градуса, в София – около 29 градуса, сочи прогнозата на НИМХ към БАН. В следобедните часове, главно над Югозападна България, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, но само на отделни места ще превали и прегърми.

Над Черноморието

ще бъде предимно слънчево, с временни увеличения на облачността. Ще духа бриз. Максималните температури ще са 25-27 градуса. Температурата на морската вода е 24-26 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините

ще е предимно слънчево. Временни увеличения на облачността ще има в следобедните часове, когато на места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Ще духа предимно умерен вятър от север-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 25 градуса, на 2000 метра – около 17 градуса.

През почивните дни (на 7 и 8 юли)

над Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури, възможни са и градушки.

В събота в югозападните райони и Родопската област, а в неделя на места в Западна и Централна България, явленията ще са интензивни, а валежите – значителни. Вятърът ще се ориентира от север-северозапад и в събота в западните райони ще настъпи краткотрайно и слабо захлаждане, докато на изток дневните температури ще останат високи – до 32-34 градуса.

Вирни се горе