Обявено е бедствено положение в община Баните

Обявено е бедствено положение в община Баните

Обявено е бедствено положение в община Баните, Смолянско и град Попово. По данни на електроразпределителните дружества, към момента 121 населени места са без ток, отстранени са аварии в 243 селища. Заедно с екипи на дружествата служители на ГД “Пожарна безопасност и защита на населението” работят за разчистването на пътища и просеки в районите на аварирали електропроводи, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Към 18:00 вчера със заповед на мета на община Баните, е обявено бедствено положение поради липса на връзка към всички мобилни оператори, включително и към стационарните телефонни линии, затворени пътни артерии към населените места с. Дебеляново, с. Малко Крушево, с. Глогино, с. Вълчан Дол, с. Босилково, с. Две Тополи, с. Планинско, с. Рибен Дол, с. Сливка

  • без електроснабдяване са всички населени места в общината, обясниха от пресцентъра на полицията в Смолян.

Обстановката на територията на страната остава усложнена поради обилните снеговалежи и понижаване на температурите. Пътищата са проходими при зимни условия. Почти на цялата територия преобладават валежите от сняг. В област Русе обстановката остава тежка. Видимостта остава силно ограничена.

Продължава въведената организация по отношение транзитно преминаващите през страната тирове, пътуващи за Румъния. Тировете, пропускани през границата на Република България с Гърция и Турция, се спират на паркинги в района на ГКПП и вътрешността на страната.

Вирни се горе