Общество Съмнения за починал от ешерихия коли у нас?

Общество Съмнения за починал от ешерихия коли у нас?

Сериозни опасения за заболял българин от опасната бактерия ешерихия коли плъзнаха из Хасково, след като 66-годишен мъж от хасковско село почина в инфекциозното отделение на местната болница.

От регионалната здравна инспекция са назначили изследвания за евентуалното наличие на опасната бактерия. По вероятно е обаче резултатите да са отрицателни, коментираха епидемиолозите.

Мъжът е постъпил в отделението с остра диария. По показания на лекари мъжът се е върнал наскоро от море.

Медиците са овладели чревната инфекция , но въпреки усилията им пациентът е починал.

Съдебният лекар е установил, че смъртта е настъпила заради остър миокарден инфаркт, каза изпълнителният директор на болницата доктор Тодор Пандов.

Първите микробиологични изследвания са показали наличие на цитробактер. Направени са посявки и за ешерихия коли, резултатите ще бъдат известни до дни, уточниха от болничното заведение.

Всички болници в областта са получили указания за откриване и лечение на опасният щам на ешерихия коли, от който има няколко смъртни случаи в света и повече от 270 заразени.

В България до момента няма потвърден случай на заразен с опасната бактерия, подчерта доктор Светлана Узунова от РЗИ Хасково.

Вирни се горе