Областният управител Недялко Славов обяви бедствено положение за цялата област

 Областният управител Недялко Славов обяви бедствено положение за цялата област

Към момента са затворени проходите Пампорово и Превала

Областният управител Недялко Славов обяви бедствено положение за цялата Смолянска област, считано от 2 часа полунощ. Вследствие на обилните валежи се влоши състояние и липсата на проходимост по пътищата от републиканската пътна мрежа и най-вече проходите, които са главни пътни артерии. Втората група проблеми са свързани с електроснабдяването, посочи Славов. В две от общините Борино и Доспат няма ток вследствие на повреда в 110 киловолтовия далекрповод. Има населени места места без ток заради прекъснати кабели от паднали дървета. Падналите дървета създадоха и проблеми по републиканската пътна мрежа, както и множеството закъсали и зарязани на пътя леки и товарни автомобили.

Към момента проходите Пампорово и Превала са затворени. Движението през Рожен е само с вериги.Затворен е Момчиловци Лъки, пътят към Обсерваторията картофохранилището

Няма данни за бедстващи хора . Осигурена е организация за своевременно превозване на болните от хемодиализа. Концетрацията на силите е за отваряне на прохода Пампорово и след това този за Превала, уточни още областният управител.

Вирни се горе