Няма развитие по случая с отвличането Румен Гунински-син. До сега не е поискан откуп.

Няма развитие по случая с отвличането Румен Гунински-син. До сега не е поискан откуп.

Това заяви бащата на 22-годишния студент, цитиран от PRO.BG.

Той каза още, че няма никаква представа защо точно е похитен синът му и допълни, че е научил това от полицията.

На въпрос дали прави някаква връзка между отвличането на сина си и бизнеса си Гунински старши заяви: Нищо не правя в този момент. Нищо не мога да направя…

Късно снощи стана ясно, че Румен Гунински, бащата на отвлечения, е говорил със сина си минути преди последният да бъде похитен в Студентския град.

“Чух се с него около 19. 40 ч., отвличането е станало около 20 ч.”, заяви Гунински старши.

Красмир Живков, който е бивш кмет на Правец, а сега управител на София-област, отрече в ефира на Нова Телевизия, Румен Гунински- баща да има общ бизнес с Валентин Златев.

Бившият кмет на Правец смята, че зад отвличането на Румен стои финансов интерес.

Не мога да кажа, че Румен Гунински е дясна ръка на Валентин Златев. Неговите бензиностанции са по франчайзинг с Лукойл, но с Валентин Златев те нямат общ бизнес, а са много добри приятели, твърди той.

„Хората, отвлекли Румен Гунински, са професионалисти – съдя това от автомобила, от качулките, с които са били. Румен никога не е ходил с охрана. Винаги усмихнато, високо момче с много приятели".

Това каза в предаването на БТВ „Тази сутрин" Красимир Живков – областен управител на София- град.

Синът му бе отвлечен към 20:00 часа докато със свой приятел е разхождал кучето си покрай Зимния дворец в Студентския град.

Според очевидци на отвличането нападателите са били трима и са изскочили от бял форд “Транспортер”, в който останал още един мъж – шофьор.

При нападението кучето на Гунински младши се опитало да защити собственика си и го захапало за една от маратонките му и я отскубнало, докато похитителите замъквали момчето в буса.

Бащата на отвлечения Румен Гунински се занимава с бизнес в Правец, където е и общниски съветник на БСП.

Румен Гунински – баща е бил вербуван за сътрудник на ДС през 1982 година от служителя Цвятко Катеринкин. Агентурният му псевдоним е бил Гочев.

БТА публикува информация, че името на бащата Румен Гунински, според “Дакси”, фигурира в няколко фирми. Това са “Университетски недвижими имоти-Правец”, " Булит", " Фламинго" и “Рум ойл”, “Голд тайм”, участва в сдружение на частните търговци в община Ботевград “Орханиец 98”, “футболен клуб – Правец-99”, Фондация за възстановяване на правешкия възрожденски манастир “Св.Теодор Тирон”, сдружение “Обединен спортен клуб-Правец- 2008”.

Вирни се горе