Нови валежи през следващата седмица

Нови валежи през следващата седмица

Дъждовно и хладно ще е времето през следващата седмица. Температурите чувствително ще се понижат – на места с до 10-12 градуса. Днес облачността над страната ще бъде променлива, по-значителна над източните и югоизточни райони. На места около и след обяд ще превали краткотраен дъжд, по-съществен – над югоизточните райони. Температурите ще бъдат от 18 до 23 градуса, в западната част на Дунавската равнина – до около 25.

Утре облачността ще бъде незначителна, на много места – до слънчево време. Почти без валежи. Дневните температури ще бъдат от 21 до 26 градуса.

В понеделник и вторник ще остане топло, с температури от около 23 до 28 градуса в източните райони. Ще се появи средна и висока облачност, която ще се вплътнява и увеличава и през втория ден на места ще превали и прегърми.

В сряда, четвъртък и петък страната ни ще бъде под влияние на бавноподвижен циклонален вихър. На много места с прекъсване ще превалява, а дневните температури чувствително ще се понижат в сравнение с тези от началото на седмицата – на някои места с до 10-12 градуса.

На места отново са възможни значителни валежи, затова следете прогнозите и предупрежденията за опасни явления в началото на следващата седмица.

Вирни се горе