НОВИ МЕРКИ ЗА СИГУРНОСТ СРЕЩУ РАЗПРОСТРАНЕНИЕТО НА КОРОНАВИРУСА

НОВИ МЕРКИ ЗА СИГУРНОСТ СРЕЩУ РАЗПРОСТРАНЕНИЕТО НА КОРОНАВИРУСА

Мерките влизат в сила от 0.00 часа тази нощ:

МВР ще организира КПП на входно-изходните артерии на областните градове и ще проверяват каква е целта на пътуването. През тези пунктове ще се пропускат само пътуващите по неотложни причини: здравословни причини, завръщане у дома, работа. Тези неотложни причини се удостоверяват със служебна бележка от работодател, медицинска бележка/документ, лична карта, с която да удостоверят постоянен адрес.

В изпълнение на Заповедта на Министъра на здравеопазването, областният управител Недялко Славов съобщи,че от полунощ ще бъдат изградени контролно-пропусквателни пунктове на основните входно-изходни артерии на Смолян.

Те ще са четири на входовете на града:

1.Караулката на пътя Пампорово-Смолян

2.На входа от прохода “Рожен”, между с.Бостина и Смолян

3.На входа от Мадан, между с.Влахово и Смолян

4.На входа от Смилян, на Бункера

Пътуващите ще бъдат проверявани за целта на пътуването си!

Редовните автобусни линии пътуват при спазване на разписанието си и строго изпълнение на санитарно-хигиенните изисквания. Моля, пътувайте само при неотложна и съществена причина!

"Разпоредил съм на колегите да преценят внимателно всяка една ситуация. Целта не е да се създава напрежение, а да се ограничат безцелните пътувания. Все пак сме в извънредно положение и всичко е насочено към живота и здравето на хората“, съобщи от своя страна директора на ОД МВР ст.комисар Димов.

Товарният трафик не се няма да се спира, но подлежи на проверка. Ще се даде възможност на работещите, които пътуват от близките села към Смолян да се снабдят със служебни бележки от работодателя,допълни комисар Димов. От полицията призоват всички граждани да носят документите си за самоличност.

Преустановяват се посещенията на паркове, градски градини, детски площадки, спортни площадки на открито и закрито и др.

Забранява се на лица до 60 г. възраст да посещават аптеки и хранителни магазини от 8.30 до 10.30 ч. В тези часове ще пазаруват само възрастни хора. Целта е да се ограничат контактите.

Бъдете отговорни и разумни към здравето си!

Вирни се горе