Новата седмица започва със слънчево време

Новата седмица започва със слънчево време

Новата седмица ще започне с предимно слънчево време, но на места в низините и котловините през по-голямата част от деня ще е мъгливо. Почти тихо, в Източна България със слаб южен вятър. Максималните температури ще са между 7 и 12 градуса, по-ниски в районите с трайна мъгла.

Над Черноморието ще е предимно слънчево. Сутринта на места видимостта ще е намалена, ще духа слаб южен вятър. Максималните температури ще бъдат в интервала 10-12 градуса. Температурата на морската вода ще е 11-12 градуса, а вълнението на морето – 1-2 бала.

Над планините ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен запад-югозападен вятър. Ще се затопли и максималната температура на 1200 метра ще бъде около 9 градуса, на 2000 метра – около 3 градуса.

Във вторник на места покрай Дунав и в Горнотракийската низина ще бъде мъгливо или с ниска облачност. От югозапад облачността ще се увеличава и до вечерта в Югозападна България ще завали дъжд, в планините над 1200 метра – сняг.

През нощта срещу сряда от северозапад ще проникне малка порция студен въздух и във високите котловинни полета на Западна България дъждът ще премине в сняг.

През деня в сряда вятърът ще се ориентира от изток-североизток, ще бъде слаб, в източните райони до умерен.

В Югозападна България валежите ще продължат; слаби превалявания, предимно от дъжд, ще има и на отделни места в останалата част от страната. Минималните температури ще бъдат между минус 1 и 4 градуса, максимални – между 3 и 8 градуса, в югоизточните райони до 11-12 градуса.

Вирни се горе