News7 тръгва до средата на 2013 г.

News7 тръгва до средата на 2013 г.

Новините вече няма просто да показват, а да разказват,

каза от Лондон в ефира на TV7 Николай Бареков за News7 – новия новинарски канал, който ще се появи в българския ефир през първата половина на 2013 г. Новините ще разказват – защо са се случили тези процеси, какво е тяхното отражение върху реалната съдба на българските граждани, допълни той.

Новинарите на телевизията ще преминат обучение в Атланта.

Очакват се и нови попълнения в екипа за старта на News7, който ще е ексклузивния партньор на CNN у нас.

Убеден съм, че ще успеем да предложим на публиката най-висококачествения продукт, който заслужава, заяви още Николай Бареков.

Много високопарни думи се изказаха за това как се правят новините в България – кой ги прави по американски, кой – по европейски, обясни Бареков.

„Догодина нещата ще бъдат чувствително променени“, с усмивка обеща журналистът.

„На първо място това е огромно признание за българските медии и българската журналистика, а на второ място е признание към екипа на TV7. Но освен признание това е и отговорност", допълни Бареков.

В четвъртък стана ясно, че новият HD новинарски канал News7 е подписал договор с компанията майка на мастодонта CNN – Travel Broadcasting.

Споразумението предоставя на News7 ексклузивен достъп до видео и новинарските ресурси на международния новинарски лидер. Това включва извънредни новини на живо, репортажи и програми, съобщиха вчера от пресцентъра на CNN.

News7 ще предостави на CNN достъп до собственото си съдържание от България, създадено от екипите на канала в централата в София и кореспондентската мрежа в страната.

Според условията на споразумението CNN ще предостави също консултации, обучение

и оперативна подкрепа за стартирането на канала, както и за развитието му след това, давайки ексклузивна добавена стойност на споразумението. Споразумението е първото такова на територията на Източна Европа, след като българският канал се присъедини към международното семейство на CNN.

Вирни се горе