Напрежение на протеста в София

Напрежение на протеста в София

В 8 часа протестиращите опитаха да пробият полицейския кордон

Засилено е полицейското присъствие в центъра на София заради протеста днес. Първите демонстранти започнаха да се събират около 7 ч.

А в 8 часа възникна напрежение при задния вход на бившия Партиен дом. Протестиращите опитаха да пробият полицейския кордон. Полицията арестува един от демонстрантите.

Протестиращи бутат коли на жандармерията, опитват се да обърнат автомобилите, за да стигнат до сградата. Гражданите замерят полицаите с ябълки и яйца и се опитват със сблъсъци да пробият полицейския кордон.

Малко след това полицията отблъсна втори опит на протестиращите да пробият кордона и да стигнат до главния вход на Народното събрание.

Има трима пострадали:

Млад мъж беше изведен с линейка от протеста с окървавено лице. Върху него е паднала бутилка, хвърлена по полицаите. Двама полицаи също са пострадали. Оказана им е помощ зад полицейския кордон, предаде БНР.

“Булевард “Дондуков” е преграден с полицейски камионетки с камионетки на жандармерията. На практика достъпът до входовете на бившия партиен дом този са затворени и се осуетява пряк контакт между протестиращите и депутатите, които идват на работа. Плътни полицейски кордони обграждат цялата сграда на бившия Партиен дом. В околните улички има изключително много жандармерия и специални полицейски сили от цялата страна”, отбелязва БНР.

Протестът е под наслов „Велико народно въстание” и ще посрещне депутатите в първия ден от новия политически сезон. За първи път заседанието ще се проведе в новата пленарна зала, която се намира в сградата на бившия партиен дом.

Вирни се горе