МВР готви удари срещу мутрите

МВР готви удари срещу мутрите

Нови акции предвиждат от МВР от другата седмица. Операциите започват още от понеделник и ще се извършват на територията на цялата страна.

Това съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов на брифинг в министерството.

Той изнесе данни за послените акции на МВР, проведени тази нощ и през деня – “Сводниците” и “Цигарите”.

Колкото и да е неприятно, колкото и да има политически привкус в говоренето на някои хора за това, че се превръщаме в полицейска държава, аз мога съвсем отговорно да заявя, че с колегите от МВР и ДАНС не искаме да превръщаме държавата в полицейска, посочи той.

Цветанов заяви, че стремежът е да се гарантира сигурността и стабилността на държавата и всеки, който ограбва страната, съсипва имиджа й, ще бъде респектиран от страна на властите.

Бъдете убедени, че полицейщина няма, категоричен бе вътрешният министър и допълни, че се цели само и единствено всеки един от нас да се чувства по-спокойно и по-сигурно във всяко едно населено място в страната.

Той обясни още, че при всички акции на МВР се използва комплексен подход и не се проверява едно конкретно престъпление.

Предстоящите акции другита седмица ще бъдат насочени към мутрите, финансовите злоупотреби, ощетяването на бюджета и други видове престъпна дейност, която тормози обществото.

Цветанов коментира и вчерашната акция операция „Дедесарите" срещу групата на Дон Корлеоне. Лица, подобни на Дон Корлеоне нямат място в днешна България, заяви той.

Вирни се горе