Миролюба Бенатова напуска bTV

Миролюба Бенатова напуска bTV

Един от най-дългогодишните и емблематични репортери на bTV Миролюба Бенатова се разделя с телевизията, за да поеме по нов професионален път, извън всекидневния поток на новините, съобщават от медията. Тя ще работи по нов проект с продуцентската компания “Телеман”. Самата Бенатова заявява, че напуска след дълго обмисляне, а не в резултат на моментни обстоятелства,съобщи Dir.bg.

“След 13 години в bTV чувствам, че нямам какво повече да дам, така че да съм полезна за развитието на телевизията. На този етап искам да се отдалеча от всекидневния информационен поток и да опитам предизвикателството – работа с по-малък екип, в проект, извън новините”, обяснява тя.

Миролюба Бенатова е част от екипа на bTV още от създаването на телевизията. Тя е един от най-награждаваните разследващи репортери, носител е на наградата “Репортер на десетилетието на bTV”.

“Ръководството на телевизията й благодари за изключителния професионализъм и отдаденост в работата, както и за огромната й журналистическа смелост, неведнъж послужила за вдъхновение на много колеги в професията”, пише в съобщението на медията.

Междувременно стана ясно, че ще работи за продуцентска компания “Телеман”.

“Заедно ще работим по нов, различен проект без аналог в настоящата журналистическа практика, по който вече се работи, но за който е рано да се говори”, се казва в съобщение на продуцентската компания, цитирано от БГНЕС.

В момента тя прави предаванията “Дикоff” и “Горещо” по “Нова телевизия”.

Вирни се горе