Международен ден на толерантността

Международен ден на толерантността

На 16 ноември 1995 г. държавите – членки на ЮНЕСКО приемат Декларация с принципите на толерантността. Година по-късно Генералната асамблея на ООН предлага ежегодно на тази дата да се отбелязва Международния ден на толерантността.

В последните години се наблюдава ръст на броя на проявите на нетърпимост, екстемизъм и насилие по цял свят. В резултат на тази тревожна тенденция отделни хора и цели общества стават обект на насилие и жестокости зарази тяхната етническа, религиозна и национална самобитност.

Това е причината всеки от нас да се стреми към търпимост, взаимно уважение и мирно съществуване.

По повод Международния ден на толерантността доброволците на БМЧК от клуба в гр. Мадан заедно с ученическия съвет при СОУ „Отец Пайсий” и методическата помощ на г-жа Евдокия Симонова проведоха дискусии сред своите ученици по темата и изработиха табло с информационни материали.

“Толерантност означава уважение, приемане и разбиране на богатото многообразие от култури в нашия свят, на нашите форми на самоизява и способите за проява на човешката индивидуалност. Толерантността е в основата на интелигентните и мирни човешки отношения. Тя е ценност и принцип на Европейската общност, от която сме част.”

НЕКА БЪДЕМ ПО-ТОЛЕРАНТНИ!

Вирни се горе