Международен ден на младежта, отбелязват го и в Смолян

Международен ден на младежта, отбелязват го и в Смолян

През 1999 г. ООН обявява 12 август за Международен ден на младежта. В България за първи път 12 август се отбелязва официално през 2007 г. Националното мото за 2015 година е „Гражданската активност на младите“. Международният ден на младежта дава възможност на държавите по света да разгърнат потенциала на младите хора, да отбележат техните постижения и да планират начини за по-доброто им включване в развитието и прогреса на нашето общество. Денят предоставя уникалната възможност за това – младите хора да бъдат интегрирани в процеса на вземане на решения на глобално, национално и местно ниво.

В Смолян Международния ден на младежта се отбелязва от 2012 година с организирани различни събития от Сдружение „Екосвят Родопи“. Тази година освен организираната от младежка група „Обществен капан“ среща на 12 август, младежи ще посетят заседанието на Общински съвет Смолян на 13 август и ще вземат участие в обществено обсъждане на 14 август.

Членовете и доброволците – младежи от Сдружение „Екосвят Родопи“ пожелават на всички млади хора да не спират да учат, да развиват своите умения и да постигат целите си! Да бъдат активни граждани, защото от самите тях зависи бъдещето им и развитието на Смолян и областта.

Вирни се горе