Между 4 000 и 20 000 джихадисти са влезли в Европа с бежанците

Между 4 000 и 20 000 джихадисти са влезли в Европа с бежанците

Свидетели сме на ескалация на насилствените прояви. Това коментира бившият вътрешен министър Цветлин Йовчев пред БиТиВи.

Има предпоставки, според него, за радикализация. Трябва да се предприемат мерки, по думите му. Не можем, според Йовчев, да се справим с терора с конвенционални мерки.

Трябва да се засили разузнавателният и контраразузнавателният елемент, препоръчва Йовчев и изтъкна, че службите трябва да засилят работата си. За справяне с проблема е нужна ефективна интеграционна политика, по думите на бившия вътрешен министър.

Трябва да се постави под контрол нелегалната миграция. Между 4 000 и 20 000 джихадисти са влезли в Европа през бежанската вълна, по данни на Йовчев.

Засега страната ни се ползва за транзитна и мигрантите не остават у нас. Той смята, че се полагат усилия за охрана на границата ни. Необходимо е ефективно наблюдение на българската граница, препоръчва Йовчев.

По мнението му ситуацията в Турция е непредвидима. В Турция има опасност, според него, от авторитарен режим.

Трябва внимателно да следим какво се случва в Турция, каза Цветлин Йовчев.

ЕС е политическо джудже, по думите му, като според него европейската общност е безпомощна спрямо Турция и не е реагирала.

Светът върви към война, опасява се Цветлин Йовчев. Страната ни трябва да прилага дипломация и да се ориентира.

Вирни се горе