Маргина чист като сълза

Маргина чист като сълза

Прокуратурата не откри доказателства, че е наркобос

Големия Маргин излезе чист като сълза след 8-годишна схватка с Темида. Красимир Маринов се измъкна и от последното обвинение – че е тартор на наркобанда. Прокуратурата не намери доказателства, че е дирижирал престъпна група от 12 души, съобщава “Стандарт”.

Прокуратурата напълно се провали в опита си да уличи Красимир Маринов-Големия Маргин, в престъпление. Очакването, че една от митичните фигури в ъндърграунда ще бъде обвинен като ръководител на група за разпространение на наркотици, не се оправдаха. В подготвяния дълго от прокуратурата и внесен в съда обвинителен акт става ясно, че името на Красимир Маринов изобщо не фигурира. За лидер на бандата е сочен ромският бос Стефан Бонев-Сако. Той обаче е склонил за преговори с обвинителите и е поискал споразумение. Големия Маргин за трети път се измъква чист след шумни акции на полиция и прокуратура. През 2012 г. той и брат му Николай бяха оправдани от Върховния касационен съд по обвинението, че са замисляли убийствата на ген. Любен Гоцев и покойните Никола Дамянов и Иван Тодоров-Доктора. После прокуратурата не можа да докаже, че Маргините са замесени в разстрела на радиоводещия Боби Цанков. След убийството му през 2010 г. Красимир бе арестуван, а по-малкият Николай изчезна и “Интерпол” тръгна по петите му. През юни 2013 и това обвинение падна. Така днес братята Маргини са свободни и с чисти досиета.

Нишката, която свързваше братята Красимир и Николай Маринови с наркоразпространението, бе тънка още от самото начало. А сега групата, за чиито ръководители пък бяха посочвани двамата, се оказа въображаема. Макар Маргините да присъстват още от самото начало на досъдебното производство, реално обвинение бе предявено единствено на Красимир, тъй като по-малкият Николай изчезна мистериозно и все още е в неизвестност.

В крайна сметка се оказа, че срещу Маринови не са намерени доказателства за каквато й да е съпричастност с разпространението на дрога. Прокурорите дори посочват, че не само не са открити улики, но и не са установени никакви контакти между Маргините и останалите членове на групата със сочения в обвинението лидер – Сако. Включително – няма дори данни за познанството помежду им. Така Сако се посочва за ръководител на групата, в която присъстват още 12 души.

Вирни се горе