Лятото се завръща през почивните дни

Лятото се завръща през почивните дни

Температурите ще скочат над 30 градуса

Зона с ниско атмосферно налягане с център над Украйна оказва влияние върху времето у нас. Затова времето над Северна България днес ще остане облачно, тук-там със слаби есенни превалявания и силни пориви на вятъра около и след обяд. Над южната половина на страната ще е слънчево с рехава облачност. Северно от Стара планина ще бъде по-хладно. Температурите през деня ще са 16-20 градуса, а на юг – до към 24 градуса.

В планините днес ще бъде предимно облачно със слаб сняг по най-високите планински масиви. Ще има силни пориви на вятъра, температурите през деня ще са между 5 и 13 градуса. Около крайбрежието ще бъде слънчево на юг и облачно по северните брегове. Температури – 22-23 градуса на въздуха, малко по-висока ще е температурата на морската вода. Вълнението ще бъде по-видимо на север с тенденция да остане слабо в следващите дни.

Краят на седмицата ще е слънчев със сутрешни мъгли в ниското. Дневните температури ще вървят нагоре с кулминация в началото на другата седмица, когато за кратко лятото ще се върне със стойности на термометрите над 30 градуса. Веднага след това се оформя студен фронт с по-силен вятър и нова порция есенни валежи.

Вирни се горе