Лекар от Токио: Ако ваксините са успешни, всичко ще приключи скоро

 Лекар от Токио: Ако ваксините са успешни, всичко ще приключи скоро

Този вирус е все така потаен. Пандемията е много трудна за овладяване. Тя нанесе травма върху целия свят и обществото. Ако ваксините са успешни, всичко ще приключи скоро. Това каза д-р Джин Дай от Токио по БТВ.

Ние акцентирахме върху огнищата на заразяване. Тази болест не винаги има симптоми. Ако тестваме всички жители на света, това ще доведе до ограничаване на клъстерите. Това каза д-р Джин Дай от Токио по БТВ.

В началото нямахме капацитет за по-широко тестване. Търсехме хора само със симптоматика и сложни случаи. Вторият метод е да идентифицираме огнищата на зараза. Сега капацитетът ни е по-голям отпреди. Имаме повече възможности за лабораторно тестване. Насърчаваме тестването на повече хора от населението.

Ние не се прегръщаме и целуваме при среща с приятели като вас. Може да има значение това. нивата на разпространение са по-ниски. След Сарс много хора носят маски. За нас е обичайно да се носи маска на публични места. Ако се качите в метрото в Токио без маска, ще стане смущаващо това и ще ви попитат къде ви е маската.

В началото на пандемията знаехме, че тя се разпространява в затворени пространства. Важно е да се спазва дистанция и да се проветрява. В Китай затвориха Ухан и това им позволи да елиминират инфекцията. Япония не наложи локдаун. Мисля, че ще се ваксинирам. Само преди години изобщо не си представяхме, че подобни неща могат да се случат. Този вирус е все така потаен. Пандемията е много трудна за овладяване. Тя нанесе травма върху целия свят и обществото. Ако ваксините са успешни, всичко ще приключи скоро.

Вирни се горе