Комисията за защита на потребителите откри приемна в Пампорово

Комисията за защита на потребителите откри приемна в Пампорово

Комисията за защита на потребителите откри първата си приемна в Пампорово, съобщи Костадин Райков, член на КЗП. Предстои такава приемна да заработи през януари и в Чепеларе. Костадин Райков посочи “Пампорово” АД като пример за изпълнение на задълженията към потребителите, особено по отношение на туристическата услуга, предаде БТА.

Туристите и гостите на курорта ще имат възможност на място да внасят своите жалби или сигнали, ако са недоволни от обслужването или от условията. Приемната се намира в административната сграда на Община Чепеларе в Пампорово. Амбицията на КЗП според Костадин Райков е не само да защитава правата на потребителите, а и да информира и консултира бизнеса относно неговите задължения при предлагането на стоки и услуги, заяви Райков. Най-честите оплаквания в Комисията, касаещи туристическото обслужване за различни обекти в страната са свързани с несъответствия между категоризацията и услугата, която е получил в действителност клиентът.

Повишава се и броят на сигналите за заблуждаващи оферти за туристически продукти чрез интернет търговия. Ръстът на оплакванията е обясним, тъй като се увеличават покупките през глобалната мрежа. Оборотът на търговията през интернет за тази година достигна около 5 милиарда лева, включително и покупки от България през чуждестранни сайтове, посочи Райков.

Вирни се горе