КФН даде гратисен период за някои фирмени отчети

 КФН даде гратисен период за някои фирмени отчети

Срокът за годишното приключване на фирмите се удължава с 8 седмици

Комиситя за финансов надзор (КФН) взе решение, с което позволява забавяне на някои отчети на компаниите с оглед на ситуацията около коронавируса, съобщиха от КФН. Едно от забавянията, които комисията разреши е за срок от 8 седмици и важи подаването на редовния надзорен отчтен на фирмите както на индивидуално, така и на групово ниво. До сега този вид отчет трябваше да бъде подаден до 1 април 2020 г.

С приетото решение на КФН се дава и допълнителен срок от 8 седмици и за подаване на образците за годишно количествено отчитане. Тук обаче има редица изключения. Гратисен период от 2 седмици се дава за съдържание на подадената и основна информация, счетоводния баланс, въздействието на дългосрочните гаранционни мерки, собствените средства, капиталовото изискване за платежоспособност, както и предприятия попадащи в обхвата на ниво група.

За подаването на тримесечните отчети, които се отнасят до първото тримесечие на 2020 г., е разрешено забавяне от един месец, както на индивидуално, така и на групово ниво. За образеца „Сделките с деривати“ пък е възможно забавяне с четири месеца на въпросните отчети, пишат още от Комисията за финансов надзор.

Цялата информация е достъпна на сайта на Комисията.

https://www.economic.bg/

Вирни се горе