КАТ започва полицейска операция на територията на цялата страна

КАТ започва полицейска операция на територията на цялата страна

Пътната полиция започва полицейска операция на територията на цялата страна, насочена към контрол на водачите на моторни превозни средства.

Автомагистралите, първокласните и второкласните пътища са акцентът през почивните дни пиковите и часове."Контролът ще бъде именно там, тъй като движението е натоварено през почивните дни и ще разположим допълнителни екипи, за да следят за превишена скорост употреба на алкохол, наркотични вещества. Извън тези часове на натоварен и засилен трафик контролът ще бъде насочен към водачите на моторни превозни средства. В курортите към момента има т. нар. “зелен коридор” за тировете. Именно заради последните тежки пътни инциденти с тях е и активизирането на контрола от наша страна", коментираха от полицията.

Акцията ще продължи през цялото лято, но през уикендите проверките ще бъдат засилени. Глобите за алкохол, наркотични вещества започват от 500 и стигат до 1000 лв с лишаване от половин година до една година. Когато се установи употреба на наркотично вещество, се образува досъдебно производство и съответно съдът се произнася по наказанието.

Вирни се горе