Как да изберем подходящото портманто за малко антре

Как да изберем подходящото портманто за малко антре

Първото, което виждаме – ние и гостите ни, у дома, това е нашето [https://hop-mebeli.com/antreta ][портманто] . Това е първият допир с нашето усещане за уют и стил на обзавеждането. Затова си струва да отделим достатъчно време за подходящото за нас. Дори и да имаме малко антре, пак е възможно да го обзаведем функционално и с характер.

В повечето апартаменти входната част е тъмна, поради липса на прозорци. Затова и добавянето на огледало и светли цветове – визуално ще разширят помещението. Тъмните мебели не са категорично отречени от интериорните дизайнери дори за тесни коридори, но препоръките им са да се остави повече “въздух” и да се спрете на раздвижени портманта. А ако имате ниша, която да запълните от пода до тавана – добре е да разчупите тъмните цветове с кант в светъл цвят или огледало. Можете и да добавите висок шкаф с врати изцяло огледални, а корпусът да бъде подхождащ на останалата част от интериора.

Най-често избираните цветове за обзавеждане на коридора са венге и сонома. В последните години навлизат нови, атрактивни цветове, които подчертават дървесните жили на дървото. Има ги в тъмни нюанси като орех табако и дъб фрегата, а също и в светли, доближаващи се повече до сономата – дъб уелингтън и дъб крафт.

Модулните серии за антре са добър вариант. Можете да комбинирате точно такива шкафове за обувки, гардероби и закачалки, които да паснат именно на вашето пространство. Предимство пред готовите портманта е и фактът, че можете да разположите модулите където поискате – не е задължително да бъдат плътно едно до друго. Обърнете внимание на модули за коридор Барселона в Хоп мебели. Красива цветова комбинация от бяло и актуалния в момента цвят дъб уелингтън. Модулите са в различни размери и функции. Има дори ъглов гардероб, така че да оползотворите буквално всяко възможно ъгълче. Барселона е висок клас портманто – и като дизайн, и като изработка, при все, че цената е изненадващо ниска за такъв премиум клас.

Направило ли ви е впечатление, че магазините за обувки отделят голямо внимание зоната за проба да бъде максимално комфортна? Човек да се настани на мека седалка с подходящата височина, така че дори и най-тесните и трудни за обуване обувки, да не ни създават дискомфорт докато ги пробваме. Не случайно е така – да се обуеш удобно е важно. И то е много по-важно вкъщи – където се събуваме и обуваме поне по два пъти на ден, отколкото в магазина, който посещаваме 2-3 пъти в годината. Ако пространството ви у дома не позволява да добавите удобно място за сядане докато се обувате – има няколко хитри решения. Съществуват шкафове за обувки с вградена табуретка в тях. Вадите и връщате, когато ви потрябва, а през останалото време не заема излишно място, защото е в ниша в самия шкаф. Другият вариант, който си струва да се обмисли е табуретка тип ракла. Седалката всъщност е капак, който се повдига и целият вътрешен обем е място за съхранение. Голям плюс е и фактът, че е мекичка. За антрето е най-добре да бъде кожена – почиства се лесно с влажен парцал, за разлика от платнените модели. При портмантата ниският шкаф за обувки е чудесно място за сядане, можете дори да поставите няколко декоративни възглавнички върху него. Така ще допринесете и за вашия личен стил в коридора, и за омекотяване на приспособената “пейка-шкаф”.

Вечната дилема пред малките апартаменти и притежаването на много обувки е къде да ги съберем? За огромна радост на дамите – съществуват компактни гардероби за обувки, които се събират и в много малки пространства, а побират цели шест до осем реда обувки! Шкафовете с падащи врати също са удачно решение, тъй като всяка врата има преграда и можете да подредите по два реда обувки. Удобно, но съществува вероятност при дългогодишна употреба да се счупи. Затова не пренебрегвайте и моделите със стандартно отваряне, а не с падаща врата. Да, те са по-дълбоки, тъй като обувките не стоят под наклон, а хоризонтално. Но пък нямат механизъм, податлив на износване.

Портмантата най-често включват шкаф, гардероб, огледало или огледална врата и закачалки. Ако сте по-голямо семейство – ясно е, че не можете да съберете всичко в него. Препоръчваме да използвате порматното за най-често носените в ежедневието обувки, а официалните и сезонни да поставите в кутии. Вкъщи има неподозирано добри места за тези кутии. Опция е да ги подредите върху гардероба в спалнята. Не пропускайте да надпишете какво има вътре, за да не преравяте всичко, когато ви потрябват сандали, токчета, маратонки и т.н. Можете да направите висок рафт по дължината на коридора и да поставите кутиите там. Така портмантото ще е винаги подредено и ще имате под ръка най-важното.

Помислете за добавянето и на предпочитани от вас аксесоари върху портмантото. Създайте малко интериорно кътче с вашия си стил – купа за ключове и ръкавички, ароматни свещи, ефектна рамка със снимка – не е нужно да претрупвате коридора. Просто един-два детайла и още с влизането през входната врата да се усеща уникалният почерк на вашия дом.

Вирни се горе