Къде и как да закупите употребяван лаптоп втора ръка?

Къде и как да закупите употребяван лаптоп втора ръка?

Пазарът на поддържана техника е популярен не само у нас, но и в други региони на света. Използваните компютри или техните компоненти се купуват и от жители на богатата Япония или например Германия, които имат навика да спестяват. Вторичният пазар на компютърна техника расте и се развива. Днес това вече е цяла индустрия. Много компании купуват вече употребявани мобилни системи и ги препродават. В това няма нищо лошо: обикновено тези лаптопи са в добро състояние и могат да бъдат закупени на сравнително ниска цена. Разбира се, по-добре е да си купите нов. Независимо от това, често възникват ситуации, когато приятел (или негов познат е) има лаптоп, който той не използва и е готов да продаде с голяма отстъпка. Освен това, ако имате нужда от лаптоп, но нямате пари за нов и добър, тогава закупуването на използван модел може да бъде добър изход. Освен това понякога придобиването на нов бюджетен модел може да се окаже по-малко изгодно от поддържаната система бизнес клас. Ако решите да купите употребяван лаптоп, тогава трябва да знаете на какво първо трябва да обърнете внимание.

Предоставянето на препоръки за конфигуриране е безсмислено. Рано или късно тези данни ще останат остарели, освен това не винаги са уместни, тъй като могат да ви предложат стоки на значително намалена цена, но с някакъв дефект. В този случай конфигурацията на лаптопа, разбира се, може да отговаря на всички съвременни изисквания, но няма да е подходяща за употреба. Изглежда, че тук няма нищо сложно, просто трябва да намерите лаптоп по реклама, да се обадите, да отидете, да видите и купите. Независимо от това, често в този прост процес се крият някои клопки. Едно от местата за закупуване на лаптоп втора ръка е фирма, специализирана в продажбата на употребявани лаптопи. Обикновено там те директно ще ви информират за съществуващи дефекти. Освен това, като правило, в такива компании лаптопите преминават определен тест за цялостност и надеждност. Друго предимство от закупуването на използван лаптоп от специализира фирма е гаранцията. Разбира се, това не е гаранция за глобална гаранция за поддръжка, която дава производителя, но най-често е достатъчно да се уверите, че закупеният лаптоп работи. Продължителността обикновено е от седмица до два, три месеца.

Когато купувате лаптоп втора ръка от фирма, трябва да уговорите възможността за връщане на парите. В противен случай, ако се открият дефекти, компютърът ви може да бъде взет, мотивирайки се с гаранционен ремонт, който може да продължи няколко седмици, и по това време ще сте без лаптоп. Към минусите от закупуването на лаптоп втора ръка от фирма е малко по-високата цена, от тези, в обявите. В крайна сметка тези фирми също трябва да печелят пари.

Купуването на лаптоп по обява обаче има и няколко недостатъка. Най-важното е, че в повечето случаи, не знаете нищо за това, което продават. Най-вероятно няма да имате достатъчно време да тествате избрания лаптоп, за да оцените състоянието му. Можете да инспектирате само за кратко лаптопа, като се уверите поне, че той има повече или по-малко работеща операционна система. Когато купувате лаптоп по обява, опитайте също да настоявате за пробен период, тоест евентуално връщане на пари в замяна на закупената стока. В този случай най-вероятно няма да можете да постигнете съгласие дори за една седмица пробен период, но за няколко дни това е съвсем реалистично. Това време е достатъчно, за да направите собствените си изводи за качеството и производителността на лаптопа.

Най-добрият вариант си остава обаче, да изберете специализирана компания за продажба на лаптопи втора ръка като [https://www.izotcomputers.com/?gclid=Cj0KCQjwhZr1BRCLARIsALjRVQNfvcybKBl0nyObR 0ERBRSadVsMpqK- ePeZDPSgt6glbt6izO9qJrMaAkXoEALw_wcB][Izot Computers] , защото там работят специалисти и винаги в последствие можете да се обърнете към тях за съвет.

Вирни се горе