Идва захлаждане, какво ще е времето следващата седмица

Идва захлаждане, какво ще е времето следващата седмица

Днес в следобедните часове отново ще има временни увеличения на облачността, по-значителни над източната половина от страната. На места там ще има валежи, в отделни райони – и с гръмотевици.

Ще духа до умерен северозападен вятър. Максимални температури: между 25 и 30 градуса, в София – около 25 градуса.

Над Черноморието ще бъде слънчево. След обяд облачността ще започне да се увеличава и по-късно през деня и през нощта срещу понеделник на много места ще има валежи. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 26 и 29 градуса. Температурата на морската вода е около 26 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-4 бала.

Следобед ще има временни увеличения на облачността в планините, но само на отделни места ще превали за кратко. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максимални температури на 1200 метра – около 19 градуса, на 2000 метра – около 11 градуса.

В началото на следващата седмица времето ще бъде променливо. Повече облачност ще има над източната половина от страната и планините.

На отделни места в тези райони са възможни и краткотрайни превалявания. Ще продължи да духа до умерен северозападен вятър и дневните температури слабо ще се понижат – преобладаващите максимални ще са между 23 и 28 градуса.

Тази сутрин на връх Мусала бяха отчетени 0 градуса, съобщи пред NOVA Марияна Попова, дежурният синоптик на НИМХ.

Тя посочи, че в края на следващата седмица се очаква затопляне и максимални температури над 30 градуса.

Вирни се горе