Хладно и дъждовно време до края на седмицата

Хладно и дъждовно време до края на седмицата

Хладно и дъждовно ще е времето до края на седмицата в по-голямата част от страната. След четвъртък постепенно ще се затопля, но ще остане неустойчиво и облачно. Днес ще има незначителна облачност, в много райони – до слънчево. Дневните температури ще бъдат от 17 до 22 градуса.

Още през нощта срещу вторник, с усилване на вятъра, от северозапад ще започне да нахлува студен въздух. Минималните температури утре ще са от 8 до 13 градуса, а дневните – от около 10 градуса по високите полета и в северозападните райони до 18-20 градуса в крайните югоизточни.

Облачността ще бъде променлива, в северните и западни райони – значителна. Там ще превалява дъжд, по високите части на планините – сняг.

От сряда до събота ще остане облачно, хладно и дъждовно. Температурите ще са между 7 и 16 градуса. По планините над 1000-1200 метра надморска височина ще вали сняг.

През празничните дни температурите слабо ще се повишават, но ще остава неустойчиво, с повече облаци в следобедните часове и краткотрайни превалявания.

Вирни се горе