Хладен уикенд, лятото се връща с новата седмица

Хладен уикенд, лятото се връща с новата седмица

И този уикенд времето в по-голямата част от страната ще остане неустойчиво, хладно за сезона и дъждовно, показва прогнозата на Дир.бг.

В събота в следобедните часове и преди полунощ ще има краткотрайни превалявания, придружени от гръмотевици. Температурите следобяд ще бъдат от 21 до 26 градуса, а сутрешните – предимно в интервала от 10 до 15. В неделя дневните температури временно ще се понижат с 2-3 градуса.

От понеделник започва процес на трайна стабилизация на атмосферата. Ще бъде предимно слънчево, с развитие на купести облаци в следобедните часове, но валежи са вероятни само на изолирани места около планините и в крайните югоизточни райони, Източните Родопи и Странджа. Температурите ще започнат бързо да се повишават и в началото на седмицата ще бъдат от 27 до 32 градуса, а към сряда – четвъртък от 28 до 33-34 градуса.

Предварителните прогнози за втората половина на седмицата предвиждат времето да запази летния си характер: предимно сухо, слънчево и горещо, с температури около и над 30 градуса в по-голямата част на страната.

По морския бряг ще бъде предимно слънчево. Вероятност за краткотрайни превалявания има в неделния ден. Температурите там ще останат постоянни, от 24 до 26 градуса, тъй като вятърът, предимно слаб, ще бъде от изток, а морската вода все още е относително студена за това време на годината.

В планините до сряда все още на места са възможни краткотрайни превалявания. Температурите и там ще се повишават: на 1200 метра надморска височина през почивните дни ще бъдат около 14-15. От понеделник ще се повишат и ще достигнат стойности около и малко над 20 градуса.

Вирни се горе