Хладен четвъртък. Ще бъде ветровито

Хладен четвъртък. Ще бъде ветровито

Хладно за август. Ще бъде ветровито. Максималните температури ще са между 25° и 30°.

Над югозападната половина от страната ще има променлива облачност, намаляваща до предимно слънчево време. Над североизточната и в планините ще се задържи по-често облачно и на места там ще има превалявания от дъжд. Ще бъде ветровито, с умерен, в Горнотракийската низина и в Дунавската равнина – силен северозападен вятър.

По Черноморието облачността ще е по-често значителна и на много места ще има превалявания от дъжд. Ще духа до умерен, по Северното Черноморие – временно силен вятър от северозапад.

Максималните температури ще са между 26° и 28°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 1-2 бала, уточни БНТ.

В масивите от Западна България облачността ще е променлива и на отделни места ще има превалявания. Предимно облачно, на места с валежи, ще бъде в централните и източните райони на Стара планина и над Странджа-Сакар. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималните температури в курортите ще са от 13° на Алеко до 25° в Банско.

В петък вятърът ще отслабне. Ще преобладава слънчево време, почти без валежи. Температурите слабо ще се повишат. Затоплянето ще продължи и през почивните дни.

Вирни се горе