Гръмотевични бури на Великден, дотогава слънчево

Гръмотевични бури на Великден, дотогава слънчево

Слънчево и топло ще бъде времето до уикенда, като в неделя (Великден) се очакват гръмотевични бури в по-голямата част от страната. Преваляванията обаче ще бъдат краткотрайни.

Днес ще бъде слънчево и топло, а на места в низините – горещо. Дневните температури ще бъдат от 27 до 32 градуса. В следобедните часове на места в Рило-родопската област и централните части на Старопланинската верига само на отделни места е възможно да превали краткотраен дъжд, придружен от гръмотевици.

Слънчево и с високи температури – до 33 градуса – ще бъде времето до петък.

В събота обаче в следобедните часове ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици в западната част от страната. На Великден гръмотевични бури се очакват в цялата страна, без крайните източни райони. Дневните температури ще се понижат с няколко градуса.

Според настоящата прогноза, в понеделник – Гергьовден – атмосферата над страната ще бъде нестабилна, с гръмотевични бури и краткотрайни превалявания на много места в страната през почти целият ден. На места са възможни и градушки. Дневните температури ще бъдат от 17 до 22 градуса, по-ниски в местата с интензивни валежи.

Вирни се горе