Големия Маргин остава в ареста

Големия Маргин остава в ареста

Големият Маргин ще бъде задържан за 72 часа по обвиненията за организирана престъпна група за разпространение на наркотици.

Обяви градският прокурор на София Николай Кокинов.

Той уточни, че въпреки решението на Апелативния съд Красимир Маринов няма да бъде пуснат от ареста заради „новото му задържане".

Само час преди да бъде обявено това, апелативните съдии освободиха от ареста Големия Маргин срещу най-леката мярка за неотклонение – подписка, тъй като не намериха доказателства за поръчителство на убийството на Боби Цанков.

По време на съдебното заседание обвиняемият Красимир Маринов каза, че очаква да бъде обвинен в скоро време и за връзки с Осама бен Ладен.

На заседанието адвокатът на Красимир Маринов поиска в схемата по обвиненията да бъде включен и средният брат – Николай Маринов, тъй като от свидетелските показания не става ясно за които точно братя става въпрос.

Градският прокурор Кокинов разкри участието на Големия Маргин и Стефан Бонев – Сако в групата за разпространение на наркотици – последното обвинение.

Самият Стефан Бонев бе арестуван наново вчера вечерта, след като веднъж вече бе пуснат от съда, който не намери доказателства по обвинение за убийството на Боби Цанков.

Сако, по думите на градския прокурор, бил нещо като изпълнителен директор, а Красимир Маринов – лидер на групата. Участието на Сако прокурорите установили едва вчера.

Доказателствата по това дело са сериозни, според Николай Кокинов. „Групата е действала на територията на София, разпространявала е наркотици хероин и кокаин, като силово са налагани нейните дилъри", посочи Николай Кокинов.

Припомняме, само преди два дни полицаите разбиха престъпна група в София с такъв профил – силови действия и сериозна агресия при налагането на пазара.

„Има напрежение в криминалния свят, смята още Кокинов. По думите му голяма част от лидерите на престъпни групи ги няма или са в чужбина, или са в ареста, затова и техни членове придобиват смелост да свидетелстват срещу босовете.

Николай Кокинов даде повече подробности и около обвинението срещу Големия Маргин за поръчителство на убийството на Цанков.

С идването си в прокуратурата господин Цанков е предоставил свидетели срещу братя Маринови, обясни градския прокурор. Той обаче не можа да каже как този факт е стигнал до Маргините.

Самият Боби Цанков не е разпитван като свидетел.

Свидетелите са сериозни и вече са разпитани, обясни Кокинов и увери, че те се охраняват. Тази седмица те са дали показания и пред съдия. Според прокурора показанията на свидетелите, които Цанков е предоставил, са интересни.

Градският прокурор каза още, че мерки по отношение на свидетелите като разпити и тяхната закрила са предприети в деня на убийството на Боби Цанков. Колко точно са тези свидетели прокурорът обаче не пожела да каже.

Кокинов допълни още, че засега няма данни Малкия Маргин да е напуснал страната. „Издирва се Николай Маринов, но задочно не му е повдигано обвинение по делото за убийството на Боби Цанков", каза още Кокинов.

Вирни се горе