Георги Първанов ще връчи висши държавни отличия

Георги Първанов ще връчи висши държавни отличия

В 11.00 часа на церемония в Гербовата зала на “Дондуков” 2 президентът Георги Първанов ще връчи висши държавни отличия.

Редица дейци на културата и науката ще получат ордените “Стара планина” и “Св.св. Кирил и Методий. С орден "Стара планина” – първа степен, за изключително големите му заслуги към Република България и по повод 70 години от рождението му ще бъде награден Димитър Павлов.

С орден “Стара планина” – първа степен, за изключително големите му заслуги към Република България в областта на културата ще бъде награден Васил Димчев.

С орден “Стара планина” – първа степен, за изключително големите му заслуги към Република България и по повод 80 години от рождението му ще бъде награден Иван Станчов.

С орден “Стара планина” – първа степен, за изключително значимите му заслуги за развитието на българската наука и по повод 85 години от рождението му ще бъде награден член-кореспондент Александър Янков.

С орден “Стара планина” – първа степен, за изключителния му принос за развитието на физическото възпитание и спорта ще бъде награден Георги Мърков.

С орден “Св.св. Кирил и Методий” огърлие за особено значимите му заслуги за развитието на културата ще бъде награден проф. Андрей Пантев.

С орден “Св.св. Кирил и Методий” огърлие за особено значимите й заслуги за развитието на културата и музикалното изкуство ще бъде наградена Анелия Шуманова.

С орден “Св.св. Кирил и Методий” огърлие за особено значимите му заслуги за развитието на културата и изкуството ще бъде награден Иван Андонов.

С орден “Св.св. Кирил и Методий” огърлие за особено значимите й заслуги за развитието на културата и изкуството ще бъде наградена Слава Рачева.

С орден “Св.св. Кирил и Методий” огърлие за особено значимите му заслуги за развитието на културата и театралното изкуство ще бъде награден Енчо Халачев.

С орден “Св.св. Кирил и Методий” огърлие за особено значимите й заслуги за развитието на културата и изкуството ще бъде наградена Саша Филипова.

Вирни се горе